Ce inseamna gatitul prin inductie?

Inductia incalzeste doar vasul de gatit in timp ce zona inconjuratoare ramane rece.

Aceasta se realizeaza prin crearea unui camp magnetic in cadrul zonei de inductie care magnetizeaza continutul de metal din vas. Aceast lucru determina forte de frecare care genereaza caldura necesara gatitului.

In continuare va vom prezenta cateva motive pentru care merita sa achizitionati o plita cu inductie:

1. Siguranta: Inductia incalzeste doar vasul de gatit, in timp ce corpul plitei ramane rece. Functiile incorporate in anumite modele previn supraincalzirea si au inclusiv senzori pentru a impiedica mancarea sa dea in flacari si care pot detecta prezenta/absenta vasului de gatit.
De asemenea, obiectele mici precum linguri, furculite de fier nu se vor incalzi, chiar in contact cu plita.

2. Precizie: Control precis al temperaturii si raspuns instant. Detectarea automata a suprafatei vasului si adaptarea zonei de gatire la marimea vasului folosit.
Prin repartizarea uniforma a caldurii pe intreaga suprafata a vasului, timpul de preparare este redus, iar alimentele isi pastreaza un continut crescut de vitamine.

3. Putere: De doua ori mai rapide in comparatie cu orice alta metoda de gatit cu puteri intre 50 W si pana la 3.6 Kw.

4. Eficienta: 90% eficienta energetica comparativ cu 50% pentru cele pe gaz. Consuma cu pana la 50% mai putina enegie decat cele pe gaz.

5. Usor de intretinut: Suprafata se curata foarte usor dupa utilizare.

Stim cat de eficient este un filmulet demonstrativ, asa ca in continuare va lasam sa vizionati cateva filmulete de prezentare a plitelor cu inductie electromagnetica.

Aceste plite functioneaza doar cu un anumit tip de vase: cele de inox. Dupa cum puteti observa si in filmuletul de mai sus, pentru a incerca daca vasele dvs sunt potrivite pentru inductie puteti face testul cu magnetul.


ATENTIE! Filmuletele de prezentare au un caracter pur informativ!

Magazinul nostru nu comercializeaza acele modele de plite in mod special!


No Responses to “Avantajele plitelor cu inductie”  

  1. No Comments

Leave a Reply

You must log in to post a comment.